Sinterklaas 2019

Ook dit jaar is Sinterklaas weer in Nederland geweest, en de steelband heeft daar ook weer wat uurtjes voor vrij gemaakt.
De eerste intocht waar we aan mee deden was in Amstelveen op 16 november. Vanwege het gezeur over zwarte piet was de intocht dit jaar een heel stuk korter, en volgend jaar moeten we nog maar afwachten of we daar nog gewoon zwart mogen verschijnen. Maar afijn, we moesten al op tijd in Amstelveen zijn om de kar op te bouwen en in de schmink te gaan. Om 10 uur moest alles klaar staan en om half 11 ging de optocht van start. Aangezien het een korte route was, waren we in no-time in het Stadshart en daarvandaan reden we meteen terug naar de opbouwplaats. Daar de kar weer ingeklapt en doorgereden naar Nieuwkoop, waar de volgende intocht gepland stond.
In Nieuwkoop hebben we ook nog fijn wat gespeeld en ook een korte route meegereden. De intocht in De Kwakel die we daarna altijd nog doen was voor ons niet interessant omdat ook daar het een en ander aangepast was. Dus we waren een keer op tijd thuis.
De vrijdag daarop stond de intocht in Amstelhoek op het programma. Daar is van te voren geen tijd om te schminken dus treden we daar gewoon als steelband op. Eerst een route door het dorp heen en daarna binnen in het dorpshuis nog een feestje bouwen met de zwarte pieten.
Op zaterdag mochten we weer meedoen in Baarn. Daar moeten we ook altijd vroeg aanwezig zijn en ook het schminken trekken ze goed de tijd voor uit. Om 12 uur rijden we dan naar het startpunt en is het wachten op de boot met Sinterklaas. Rond half 2 gingen we dan eindelijk rijden en daar in Baarn is het altijd 1 groot feest. Onderweg ging er nog een zak oliebollen rond over de kar en na afloop een lekker biertje en broodjes kroket.
Op de basisschool De Zon in De Kwakel heeft een klein groepje van de steelband ook nog gespeeld met de Sinterklaasviering. Renzo en Thimon konden toen ook mooi mee doen.
En toen was het al weer 6 december en ging Sinterklaas terug naar Spanje. In Uithoorn hebben we meegedaan aan de uittocht, en ze hadden geen beter weer uit kunnen kiezen om weg te gaan, het was erg nat! Tot overmaat van ramp kregen we de aggregaat niet aan de praat dus moesten we het nog doen zonder geluidsversterking en licht. Gelukkig waren er nog wat lampjes op batterijen aanwezig dus konden we in ieder geval de muziek lezen. Al met al kunnen we terugkijken op een paar leuke weken en hopelijk volgend jaar weer!

 

 

 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate ยป