Steelband in coronatijd

Net zoals iedereen hebben ook wij last van de corona crisis. Vanaf half maart liggen de repetities stil, en uiteraard zijn in die periode ook alle optredens afgelast. Maar wat moeten wij al die tijd zonder steelband??

Koos heeft er voor gezorgd dat de leerlingen allemaal hun instrument thuis hebben om daar in ieder geval nog wat aan zelfstudie te kunnen doen. Ook sommige anderen hebben hun instrument thuis.
Sander geeft de leerlingen les door middel van WhatsApp. Aan de hand van filmpjes die de leerlingen sturen met hun nieuwe nummers, krijgen ze commentaar wat er goed is en hoe sommige stukjes anders moeten. De ene leerling is daar wat enthousiaster mee als de andere. Renzo en Thimon sturen fanatiek filmpjes op en komen met vragen over de muziek. Voor Jolanda ligt dat iets moeilijker, zij speelt de cello en daarmee is het meer begeleiding wat ze speelt. Haar opdracht was in eerste instantie meespelen met de nummers van onze CD zodat ze houvast heeft aan de melodie. En dingen die niet helemaal duidelijk zijn worden nagevraagd en uitgelegd.
Voor Timo is thuisstudie wat lastiger, 6 olievaten in huis is niet echt praktisch. Maar hij heeft nu wel mooi de tijd om onze nieuwe muziek uit te werken door de noten erbij te schrijven en bij moeilijke loopjes het ritme wat duidelijker en zodoende begrijpelijker.
Sander heeft de afgelopen maand ook nog voor 2 nieuwe nummers gezorgd. Het eerste nummer zelf een arrangement geprobeerd te maken, maar of dat echt gelukt is weten we pas als we het gezamenlijk kunnen oefenen. En het tweede nummer komt van een steelband uit Japan, dat is een traditioneel Japans liedje en klinkt echt heel erg vrolijk. Wij hebben van hun de bladmuziek gekregen, en zij hebben van ons een Nederlands nummer gekregen.

Uitleg voor de thuisstudie

Jolanda d’r woonkamer

Nieuwe Japanse nummer

Timo werkt z’n muziek uit

 

 

 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate ยป