Optreden Asten

Al heel wat jaar geleden hebben we een keer een uitwisseling gehad met de drumband waar een oude dienstkameraad van Sander de instructeur en dirigent is. Dit was toen erg leuk, en eigenlijk wel weer een keertje voor herhaling vatbaar. Dus weer contact gezocht, en toen bleek dat zij al bezig waren met een uitwisseling met een andere vereniging van weer een andere dienstkameraad. Toen daar ook ons bij aangemeld met de vraag of we ook mee konden doen. En ja dus.

De eerste datum was 25 maart. De plaats: Asten in Brabant. De deelnemers: Steelband Tavenu, drumband De Volharding uit Borculo en de malletband van St.Cecilia uit Asten. Uiteraard moest er ook een gezamenlijk nummer gespeeld worden, dus dat werd Bailando la soca, die wij al eerder gespeeld hadden en hoog op ons lijstje stond om weer op te pakken. Dus dit was meteen een goede reden en een stok achter de deur.

Op 25 maart vertrokken we rond het middaguur vanuit De Kwakel richting het zuiden. Na een rit van 2 uur en vele buien kwamen we aan bij het gloednieuwe gebouw (het Kwartier) waar het hele gebeuren plaats zou vinden. Overdag was er al een jeugd slagwerk festival, maar voor ons hadden ze eerst iets anders in petto. Samen met de drumband uit Borculo gingen wij eerst naar het klokkenmuseum. Daar hebben we een leuke rondleiding gehad, en hebben we wel het 1 en ander geleerd over (kerk)klokken.

Daarna gingen we terug naar het Kwartier, waar wij met de loopsteelband een kort optreden gaven voor de prijsuitreiking van het jeugd slagwerk festival. Toen daarna de zaal leeg was, konden onze spullen allemaal naar binnen. Wij mochten met de steelband voor het podium gaan staan, en de andere twee groepen er op. Toen alles naar onze zin goed stond, gingen we eten. Er waren lekkere broodjes en soep, en tussendoor konden we alvast een beetje kennismaken met de anderen. Na het eten hebben we gezamenlijk Bailando la soca geoefend, en dat ging eigenlijk best wel aardig.

Om 8 uur begon het concert met de organiserende malletgroep. Zij hadden een programma wat vooral op het visuele gericht was. Evengoed was de muziek die zij speelden ook gewoon echt goed. Na het optreden was er een kleine verbouwing op het podium, en daarna was de drumband aan de beurt. Zij speelden gewoon onwijs strak, en ook best moeilijke nummers. Na weer een korte pauze mochten wij ons programma ten gehore brengen. We hadden een leuke mix van de wat bekendere liedjes en de echte steelbandnummers uit de Caribean. Met Rosamunde werd er zelfs de polonaise ingezet, dus het werd allemaal wel gewaardeerd wat we speelden. Daarna kwamen de andere muzikanten ook op het podium en speelden we ter afsluiting nog Bailando la soca. Dit ging ook weer erg goed, en zo kwam er een eind aan een geslaagde avond.

Daarna was het weer alle instrumenten en toebehoren in de aanhanger zien te krijgen en hadden we nog een lange rit voor de boeg. In Kudelstaart hebben we het 1 en ander alvast uitgeladen, en de rest erin laten staan voor het weekend daarna. Al met al een leuke dag, en nog 2 concerten te gaan met de 2 andere groepen.

 

 

 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate ยป