Sinterklaas De Kwakel/Uithoorn/Nieuwkoop

Op zaterdag 13 november hadden we eindelijk na ruim anderhalf jaar weer een betaald optreden. Want het is weer Sinterklaastijd, dus de goedheiligman komt op heel veel plaatsen weer aan. Overal wordt het nu anders dan anders georganiseerd, dus het was nog wel even puzzelen voor ons, welke we wel kunnen doen, en waar het niet gaat in verband met de tijden. Maar we hadden weer een leuk programma op het menu staan, en helaas wordt dat alweer gedeeltelijk door onze neus geboord.

Maar gelukkig kon deze zaterdag nog wel gewoon doorgaan. In de ochtend werden we in Uithoorn verwacht, waar de Sint dit keer niet met de boot aankwam, maar een grote route door Uithoorn en De Kwakel ging maken. Geen grote mensenmassa’s bij elkaar dus.
De start was zo tegen 10 uur, achter de flats aan de Europarei. Van daar ging de tocht naar winkelcentrum Zijdelwaard, het oude dorp, Amstelplein en door de Meerwijk heen. Vervolgens de Boterdijk op richting De Kwakel, daar door de wijk de Oker, met veel kinderen, en daarna door de Kuil naar het evenemententerrein. Al met al een behoorlijke rit, en het liep dus een uur uit. Maar wel overal blije kindjes langs de route, dus zeker geslaagd!

Doordat het zo uitliep moesten wij ons nog gaan haasten, want om 2 uur moesten we paraat staan in Nieuwkoop. Toen we daar de kar weer aan het optuigen waren, kregen we al bericht van de organisatie dat de optocht kwam te vervallen. Dus we hoefden alleen op het plein te spelen. Of dit nu zo handig was, geen idee, want er was daar een DJ die de mensenmassa vermaakte, en het duurde best wel lang. Na aankomst van Sinterklaas konden wij nog wat nummertjes spelen, en toen was het plein weer leeg.

Omdat Baarn voor de zaterdag daarna al was gecancelled, en we niet verwachten dat de intocht in Amstelhoek op vrijdagavond door zal mogen gaan, hebben we meteen maar de kar weer opgeruimd en de instrumenten naar Kudelstaart gebracht. Al met al dus een geslaagde en vermoeiende dag, met heel veel Sinterklaasmedleys gespeeld.

 

 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate ยป