Optredens

We hebben in de loop der jaren ook al heel wat optredens gedaan. Uiteraard hebben we de gezamenlijke optredens met de andere onderdelen van de muziekvereniging, vooral op het midzomeravondfestival. We hebben zelfs al twee keer een steelbandfestival georganiseerd in De Kwakel, waarbij meerdere steelbands uit Nederland, Engeland, Duitsland en Zwitserland optraden.


Samenwerkingen met andere muziekverenigingen hebben we ook regelmatig. Meestal zijn we dan de extra act bij hun eigen concert. Vaak wordt er dan ook nog wel gevraagd om 1 of 2 nummers gezamenlijk te kunnen spelen. De andere verenigingen zijn meestal wel in de buurt, zoals Uithoorn, Mijdrecht, Amstelveen en Wilnis. Maar soms ook wat verder weg in de Achterhoek, België en Duitsland. We hebben ook wel eens meegedaan aan een 24-uurs recordpoging waarbij we midden in de nacht mee moesten spelen.
Verder hebben we regelmatig optredens bij sportevenementen, zoals de voetbal, tennis, trampolinespringen, hockey, honkbal en beachvolleybal. Dan worden we ingezet als pauze-act of om na afloop van een wedstrijd de sfeer er een beetje in te houden.
Leuk zijn ook altijd de optredens in zorginstellingen. De bejaarden vinden het altijd fijn om vermaakt te worden, en bij verstandelijk gehandicapten hebben we er meestal een aantal extra muzikanten en dirigenten bij. Dat zijn dus ook echt dankbare optredens.
Met onze podiumwagen hebben we ook al de nodige kilometers gemaakt. Zo hebben we in Leersum, de Bollenstreek en Roelofarendsveen meegereden in het bloemencorso en in Tiel het fruitcorso. In De Kwakel rijden we elk jaar voorop in de kermisoptocht, en we hebben onder in Limburg en boven in Noord-Holland meegedaan aan het zomercarnaval.


We wilden ook wel eens meedoen aan een “gewone” carnavalsoptocht. In Nederland lukt dat niet echt, ondanks dat we wel ooit een steelbandversie hebben opgenomen van een carnavalslied voor een carnavalsvereniging uit Breda. Maar in Duitsland hebben we wel meegedaan aan de carnaval. Dit viel ook nog niet mee, want op de heenweg stonden we met panne en moesten we noodgedwongen 1 van de 2 optochten afzeggen.
En dan natuurlijk Sinterklaas. Tegen zo’n man kan je natuurlijk geen nee zeggen als hij vraagt of hij de podiumwagen mag gebruiken bij een intocht. Dus vanaf 2009 rijden we elk jaar mee als zwarte pieten steelband tijdens de intocht in Amstelveen. In de jaren daarna zijn daar ook nog de Sinterklaasintochten in De Kwakel, Baarn en Nieuwkoop bij gekomen. En in Amsterdam-Noord hebben we meerdere keren meegedaan aan het pietenbandfestival.
In 2006 zijn we met de steelband een week naar Lloret de Mar in Spanje geweest. Daar hebben we diverse optredens verzorgd langs de boulevard en op het strand, en als hoogtepunt zelfs nog op een groot plein in Barcelona.
Met de loopsteelband hebben we ook zo nu en dan wat optredens. Als het voor ons makkelijker is met weinig muzikanten of er is op de locatie niet zoveel ruimte, dan bieden we de loopsteelband aan. Zo hebben we al eens een supermarkt onveilig gemaakt, en voorop gelopen bij een wandelactie voor KWF Kankerbestrijding.
Toen we 12½ jaar bestonden hebben we een treintour gemaakt. ’s Morgens in Hoofddorp op de trein naar Groningen gestapt, en onderweg bij diverse stations uitgestapt om even een half uurtje te spelen. Voorbijgangers in Almere, Lelystad, Zwolle en Groningen konden dat allemaal wel waarderen, maar in Amsterdam mocht het niet van de politie. Toch konden we daar nog mooi even in een koffiezaak midden in het station een paar nummertjes spelen.
We hopen uiteraard in de toekomst nog vele optredens te kunnen verzorgen, en daar zullen ongetwijfeld ook wel weer aparte ervaringen bij komen.

Translate »