Geschiedenis

In juni 2001 had muziekvereniging TAVENU uit De Kwakel weer het jaarlijkse midzomeravondfestival georganiseerd met dit keer als thema slagwerk. Naast de eigen drumband kwamen er ook een malletgroep en djembe’s, en we wilden er ook graag een steelband bij hebben. We zijn met een klein groepje eens gaan kijken bij een repetitie, en daar kregen we de smaak goed te pakken. We kwamen op het idee om een nummertje mee te spelen.Op de avond van het festival waren we toen inmiddels zo enthousiast geworden, dat we zelf ook wel een steelband wilden beginnen. Dus aan de leider van de optredende groep gevraagd of dat mogelijk was, en zo is het balletje gaan rollen voor ons.

De steeldrums werden gemaakt voor ons, en we vonden iemand die ons les kon gaan geven, Carlos Lake afkomstig van Aruba. In februari 2002 zijn we begonnen, in een huis in aanbouw in Wilnis als oefenruimte. Daar hebben we zo’n anderhalf jaar gerepeteerd, en daarna konden we dichter bij huis terecht in een kwekerij in Amstelveen. Helaas ging de kwekerij failliet, en verloren we op deze manier niet alleen onze repetitieruimte maar ook een muzikante. We hebben daarna nog in De Kwakel en Aalsmeer geoefend, maar daar moesten we elke keer de spullen opnieuw neerzetten en opruimen en dat ging wel ten koste van de repetitietijd. Maar sinds een paar jaar oefenen we in Nieuwveen in een schuur op zolder, waar we alles kunnen laten staan en dat is dus ideaal.

Ons eerste optreden kwam al vrij snel nadat we begonnen waren. In 2002 bestond de muziekvereniging waar we dus onderdeel van zijn 75 jaar en daar wilden wij ons graag voorstellen aan het publiek. Daarna hebben we eerst wat meer nummers ingestudeerd en vanaf de zomer van 2003 begonnen we met wat optredens in de buurt. In het begin deed er dan meestal wel iemand van de drumband mee voor begeleiding met de percussie, maar met een optreden op de braderie in De Kwakel meldde zich een drummer en sindsdien kunnen we als volledige band optreden. De drummer is inmiddels opgevolgd door een percussionist, en die op zijn beurt weer door een andere drummer.

Ook zijn er van lieverlee steeds meer mensen aangesloten bij onze steelband, en helaas ook wat vertrokken, en zijn we van de 5 enthousiastelingen die in 2002 begonnen gegroeid naar een steelband van 15 muzikanten. De meeste instrumenten zijn nu dubbel bezet zodat we makkelijker optredens kunnen aannemen.

Translate »