Carnaval erftstadt

Vandaag de tweede dag in Duitsland, met de optocht in Erftstadt-Liblar. We konden de kar opbouwen bij de organiserende carnavalsvereniging. Binnen konden we ons toen alvast voorstellen aan de aanwezigen door een paar nummertjes te spelen met de loopset. Ook een smurfenkorps deed hier aan mee. Daarna gingen wij in een kleine optocht naar de opstelplaats van de grote optocht. Daar werden alle karren gekeurd door de verkeerstoezichthouders van de gemeente. En toen werd onze kar dus afgekeurd! Er mochten geen mensen op een kar staan die aan de trekhaak van een auto vast zat. En ze waren echt heel resoluut: NEIN.
Als oplossing hebben ze toen wel geregeld dat we op een pleintje langs de route konden staan en dan daar muziek maken. Uiteraard moeten wij daar heen lopen want op de kar mocht echt niet. Ze waren nog wel zo aardig om ons met de auto daarheen te brengen.
Op het plein hebben we daarna ongeveer een uur gespeeld. Het werd er steeds drukker met publiek. Toen de optocht er aan kwam zijn we gestopt met spelen omdat er aardig wat andere muziekgroepen meeliepen. Voor de karren van de organisatie hebben we tussendoor wel weer even wat gespeeld en die waren daar erg blij mee, dus wat ons betreft hebben we onze goede wil wel laten zien.
Al met al was het toch nog een geslaagde dag, al baalden we er natuurlijk enorm van dat we niet mee mochten rijden. Gelukkig kregen we toch nog heel veel positieve reacties vanuit het publiek en zelfs vanuit de optocht. Voordeel voor ons was, dat we nu zelf ook eens een keer de optocht konden kijken.

 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate ยป