Sinterklaas 2023

November is altijd de tijd van Sinterklaas. Zo ook dit jaar weer. Op zaterdag de 18e werden we weer verwacht in Amstelveen om daar weer mee te rijden in de flinke stoet. Er waren toch aardig wat afzeggingen dus de stoet was nu iets kleiner.Voor ons vrij vervelend, omdat er vlak achter ons een blaasgroep liep, en die overstemden onze mooie tropische klanken. Aan de organisatie doorgegeven dat we dat volgend jaar niet meer willen, dus ze gaan daar rekening mee houden. Verder was de intocht weer erg leuk en goed bezocht.

Ondertussen was het wel steeds harder gaan regenen. Dus na afloop was het snel inpakken, en door naar Nieuwkoop, waar de tweede intocht van de dag wachtte. Daar plensde het helemaal, dus met opbouwen waren we al weer zeiknat geregend. Toch waren er nog veel kinderen met hun ouders op het plein om Sinterklaas te verwelkomen. De optocht naar de sporthal ging aardig vlot, en het bleek dat dat kwam omdat heel veel kinderen niet meeliepen, maar door papa en mama met de auto gebracht werden. Waar moet dat heen met de jeugd als ze continue gepamperd worden?

De week daarna mochten we onze opwachting maken in Baarn. Daar is het alleen sinds een paar jaar verplicht om een keuring op de kar te hebben. Vorig jaar was dat best een duur geintje, maar we konden nu ook terecht in Baarn zelf. Eigenlijk in de week vooraf aan de intocht, maar omdat het voor ons best een stukkie tuffen is, en dan met een grote kar, mocht onze kar ter plekke gekeurd worden. Dus we waren flink op tijd aanwezig. Net op de afrit van Baarn kreeg de kar nog een klapband, maar dat had Jan in een poep en een scheet weer gerepareerd. De meneer van de keuring kwam ook naar onze kar kijken, en dat had nog flink wat voeten in de aarde. Hij heeft toch zeker wel een halve minuut naar de kar gekeken.

Na een lange tijd wachten en koukleumen was Sinterklaas eindelijk gearriveerd, en ging de optocht door Baarn van start. En wat is dat toch een vreselijk leuke intocht! Het is er echt heel erg druk, iedereen zingt de liedjes mee, onderweg nog een zak oliebollen gekregen, dus we hebben ons er weer prima vermaakt.

En op 6 december kwam er weer een einde aan de sinterklaasperiode. In Uithoorn was weer de uittocht, en omdat het altijd zo’n gehaast is om op tijd klaar te staan, gingen we het dit keer proberen om met de loopsteelband mee te doen. Dat was eigenlijk prima te doen, en het leuke eraan is dat we nu ook mee konden het winkelcentrum Amstelplein in. Daar hebben we zeker wel 20 minuten gespeeld, en toen door naar de Amstelkade om de Sint bij z’n boot af te zetten. Onder het genot van 25x “Dag Sinterklaasje” stapte de hele bende aan boord en voeren ze weg. Daarna was het natuurlijk nog een aardige tippel terug naar het gemeentehuis, maar al spelende was dat prima te doen!

 

 

 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »