Sinterklaasintocht Baarn

Op zaterdag 24 november was het weer tijd voor het volgende Sinterklaas optreden. Om 8.15 uur was het weer verzamelen in Blokland en na een klein uurtje rijden kwamen we aan in Baarn. Daar werd eerst de kar opgebouwd en vervolgens naar de basisschool gelopen om ons daar om te toveren in zwarte pieten. Het ging allemaal super snel en zodoende waren we om half 12 alweer terug bij de kar. Daar hebben we eerst nog even aan de koffie gezeten, en was het wachten geblazen. De leerlingen hadden daar niet zo’n zin in en waren alvast voor zichzelf begonnen. Toen we eigenlijk al richting onderkoeling gingen, moesten we op de kar richting het startpunt. Dat duurde nog weer wat langer en onderweg stonden we vast omdat één van de andere wagens in de stoet naar later bleek zonder benzine was komen te staan. Op het industrieterrein aangekomen moesten we zoals gewoonlijk ook weer erg lang wachten totdat Sinterklaas op z’n paard zat. Met de leuke cd hebben we ons in de tussentijd een beetje warm proberen te krijgen, en pas tegen 2 uur gingen we dan eindelijk van start.

Het was zoals gewoonlijk weer erg druk langs de route en de meeste kinderen stonden verwachtingsvol met een zak of omgekeerde paraplu te wachten tot wij daar pepernoten in gooiden. Maar ja, het enige waar wij mee strooien zijn muzieknoten. Achter ons reed nog een wagen met een grote katapult die pepernoten wegstrooide, dus daar konden ze nog genoeg snoepwerk vangen.

De intocht in Baarn duurt altijd best wel lang, zeker gezien het kleine rondje dat we eigenlijk maar hoeven te rijden, maar stapvoets door de winkelstraat die vol staat met toeschouwers is ontzettend leuk. Na afloop reden we weer terug naar het opbouwpunt en daar werden we weer getrakteerd op borden vol met gefrituurde hapjes. De man die dat altijd regelt was er zelfs voor verhuisd zodat hij niet meer steeds heen en weer hoeft te fietsen. Na nog een biertje gedronken te hebben zijn we weer terug naar Blokland gereden en daar hebben we de kar weer helemaal leeg gehaald. Ook meteen de kar terug gebracht naar Vlasman, en daar vond Frans het nog nodig om over Jan z’n mobieltje te rijden. Terug in Blokland nog een laatste afsluitend biertje genomen en kon iedereen naar huis om weer een beetje wit te worden

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »