Geslaagde try-out van de workshop

 

We hebben de afgelopen jaren een paar keer de vraag gehad of we soms ook workshops geven. Gewoon een middagje spelen op de steeldrums, voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest. Nu hebben we de stoute schoenen eens aangetrokken en een programma in elkaar gezet, waarvan wij dachten dat het wel leuk zou zijn. Alleen moest dat natuurlijk nog wel even getest worden. En daarvoor hebben wij wat mensen uitgenodigd met de vraag of zij op zaterdag 6 oktober proefkonijn wilden zijn.

We hadden wat “makkelijke” nummers uitgezocht, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat je aan het eind van de dag wat liedjes mee kan spelen. Na ontvangst met koffie, thee en een tropische cupcake hebben we de deelnemers eerst een beetje wegwijs gemaakt op de instrumenten. Er waren twee tenor-spelers van ons bij aanwezig die de melodie konden spelen van de liedjes, en de rest speelde akkoorden. Na een uur lekker bezig geweest te zijn, hadden we een korte pauze met Antilliaanse hapjes en drankjes. Daarna nog een uurtje muziek gemaakt en uiteindelijk hebben we maar liefst 4 verschillende nummers gespeeld.

Na afloop hebben we nog wat vragen in de groep gegooid over hoe de ervaringen waren, wat ze verwacht hadden, wat ze er voor over zouden hebben als groep om te betalen voor een workshop. Hier hebben we nog wat goede tips gekregen, en als de steelband weer compleet is zullen we met z’n allen eens gaan evalueren en her en der wat aanpassen aan het programma. En dan kan er dus niet alleen een optreden verzorgd worden door ons, maar bieden we ook een steeldrumworkshop aan. Dit zal kunnen voor groepen van 8 tot maximaal 13 personen. Voorlopig zijn de workshops alleen in onze eigen repetitie ruimte.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate ยป