Sinterklaasintocht Amstelhoek

Ook dit jaar was de steelband weer uitgenodigd om de intocht in de Amstelhoek muzikaal te ondersteunen. Om 18.00uur zou de kar vertrekken vanuit Blokland. Er was echter een klein probleempje. De schuur zat op slot en er brandde geen licht in huis. Uiteindelijk iets aan de late kant vertrokken maar we hadden gelukkig nog voldoende tijd om de kar op te bouwen.

Om 19.00 uur vertrok de stoet vanaf verenigingsgebouw Ons Streven richting de Amstel waar sinterklaas met de boot aan zou komen. De kinderen achter ons zongen gezellig alle liedjes mee.
Bij de Amstel aangekomen voer de boot met sinterklaas een stukje met ons mee en tijdens het aanmeren stopte wij met spelen zodat sinterklaas hartelijk onthaald kon worden. We vervolgde onze weg met sinterklaas in een koets achter ons aan. Tijdens de rondgang was het aantal kinderen aardige vermenigvuldigd. Door de smalle straatjes is het altijd aardig lastig manoeuvreren. We konden ook 1 keer niet langs een geparkeerde auto. Gelukkig was de eigenaar in de buurt en kon de auto verplaatst worden waarna we weer verder konden.
Terug bij het verenigingsgebouw aangekomen snel al de instrumenten van de kar afgehaald en naar binnen gesjouwd. ’s Middags waren de bassen en standaarden al klaar gezet. We hadden dus niet zo veel tijd nodig voordat we konden spelen.  We hebben er binnen nog een leuk feestje van gemaakt. Alle kinderen mochten sinterklaas nog een handje geven of even op schoot. Ook zwarte piet heeft nog even met de steelband  meegespeeld.
Al met al weer een geslaagde sinterklaasintocht in de Amstelhoek.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »